keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Eivät ne pure, vaikka voivat olla pelottavia.

Kastejuhla, syntymäpäivät, muistotilaisuus...

Näitä ja muita perhejuhlia vietetään seurakunnan tiloissa. Useinkaan ei käytetä pitopalvelua, vaan tarjoilut hoidetaan itse.

Meillä on seurakunnassa käytössä ammattitason keittiölaitteita, kahvia saa kerralla keitettyä 5 litraa ja tiskikoneet ovat nopeudeltaan murto-osa kotilaitteista.

Mutta mutta...

Niitä laitteita eivät kaikki ihmiset uskalla ja/tai osaa käyttää annettavasta opastuksesta ja seinällä vielä olevista ohjeista huolimatta. Koneet voivat olla teräksisyydessään ja koossaan pelottavan näköisiä kun on tottunut niihin kotikeittiön pieniin, sieviin, valkoisiin.

Jotenkin turhauttaa että ihmiset sitten tiskaavat käsin ja keittävät kahvia monta pannullista pikkukeittimellä (joka meillä tietysti on myös) vaikka helppoja ja nopeita koneita saisi käyttää ilman eri korvausta.

Kysyäkin saa ja aina olemme tavoitettavissa juhlan aikana vähintään puhelimella. Tulemme auttamaan heti kun pääsemme ellei puhelinopastus auta.

Kai se on sitten se arkuus kun ei uskalleta kysyäkään.

Onneksi tämä koko juttu koskee vain osaa ihmisiä, useat kyllä malttavat hetken tutkia ohjeita jos eivät muista mitä neuvottiin ja pääsevät helpolla.

Sitten tietysti on se pieni ryhmä jotka ovat aina että "joo tuttuja koneita kyllä minä osaan" ja kuinka ollakaan, heille niitä ongelmia tulee tai koneita joudutaan jopa huoltamaan jälkikäteen.
Joukossa sentään joskus on heitäkin jotka oikeasti tuntevat ne laitteet, ja sen yleensä huomaa helposti. Suureen ääneen osaavansa kehuvat ne ongelmiin joutuvat...

Ei kommentteja: