perjantai 7. marraskuuta 2008

Farkuissa ja tennareissa häät ja ristiäiset.

Näkee kyllä mikä on kulloisenkin perhejuhlaa viettävän ryhmän sosiaalinen ja tapakulttuurinen viitekehys.
Useimmat ovat häissä, ristiäisissä ja hautajaisissa pukeutuneet yleisesti tilaisuuksiin sopivan pukeutumiskoodin mukaisesti.

Mutta sitten on tämä t-paita - lenkkitossukansa. Mikäs siinä jos perheen ja suvun arvot ovat sellaiset että tilaisuutta eivät halvenna kuluneet collegepaidat tai risat farkut yhdistettynä hevibändipaitoihin. Tietysti heidän oma asiansa. Mutta kuitenkin, syntisyydestään huolimatta, syntinen suntio kaipaisi asiallista pukeutumista. Jos ei tiedä miten pukeudutaan noihin tilanteisiin niin tietoa varmaan löytyy. Mikäli vaatekaapissa ei ole kuin arkivaatteita niin ei kai voi mitään. Luulen kuitenkin että useimmiten kyse on viitsimisestä. Etenkin kun samassa porukassa osa on siisteissä puvuissa ja joillakin sitten tätä vapaata tyyliä.

Mitähän nämä asiakkaat tuumaisivat jos suntio olisi vastaavissa tamineissa hoitamassa heidän perheensä tärkeää juhlaa?

Sama jengi on juuri heitä jotka ravaavat konfirmaatiomessusta tupakalla ja tulevat paikalle jopa krapulassa. Tähän porukkaan tosin mahtuu ns. "parempiakin" ihmisiä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

: ) Miten se sanonta menikään, että rumat ne vaatteilla koreilee.

Ei vaineskaan, pukeutuminen viestittää kuinka paljon kunnioittaa ko. tilaisuutta. Ehkä se nuorisolla on jonkinlainen protesti, mene ja tiedä.

Meidän pikkuäijä ei todellakaan pääsisi mukaan jos ei olisi pukeutunut kunnolla, silloin voi jäädä kotiin suosiolla jos ei sen vertaa viitsi nähdä vaivaa että pukeutuu asiaan kuuluvalla tavalla. Sanon minä : )

Vihnainen kirjoitti...

Tuotatuota. Omaan sukutaustaani nojaten sanoisin, että kyllä meillä vaan Suomessakin on viljalti niitä, joilla ei ole käsitystä (tai kiinnostusta) ihan kaikkien poroporvarillisten pönötysjuhlien pukeutumisetiketeistä. Omisa häissäni esiintyi verkkapuku ja lippalakki, ja en todellakaan loukkaantunut. Sen sijaan nauratti, kun mietin, että nyt meni miehen suvun kukkahattutädeiltä kahvit kakokurkkuun. Harmittelivat varmaan jälkeenpäin, kun eivät voineet esitellä häissä nappaamiaan kuvia ystävilleen, kun se teryleenitollo onnistui olemaan läsnä melkein niissä kaikissa. Yliannostus todellisuutta, joka ei niin millään mahdu burberryruudukkoon.

Anonyymi kirjoitti...

Samassa suvussa voi olla myös hieman varakkaampaa porukkaa sekä jokunen köyhä. Kai ihminen kuitenkin on tärkeämpi kuin mitä hänellä on yllään. Kuolevathan köyhätkin.