maanantai 29. joulukuuta 2008

Joulu alkaa olla lusittu

Joulun aika on ihmisille rauhoittumisen ja lepäämisen aikaa. Mitä nyt pitää valmistella se joulu siellä kotona.

Seurakunnassa kuitenkin meininki on kiivaimmillaan. On kauneimpia joululauluja, adventtikirkkoja, aattohartauksia ja jouluyön messuja. Jouluaamuna taas aikaisin jumalanpalvelus jne.

Niissä kaikissa on töissä ihmisiä. Ihan samanlaisia kuin muutkin. Heilläkin on joulu myös kotona. Mutta on vaan oltava tekemässä toisille joulun juhlaa.

Heistä pisimpään kussakin tilaisuudessa on aina suntio tai vahtimestari. Pappi ja kanttori sekä mahdolliset esiintyjät tulevat vetämään shownsa, mutta joku laittaa aina kaiken valmiiksi ja purkaa pois tilaisuuden jälkeen.

Kyllä joulun aika rasittaa varmasti pappien ja kanttoreidenkin perhe-elämää. Usein tuntuu olevan että samat henkilöt on uhrattu tiettynä jouluna muiden vapaan eteen. Tai joskus yritetään jakaa hiukan töistä kaikille että jokaisella olisi myös vapaata.

Sellaistahan työ seurakunnassa on. Kun tavallisilla ihmisillä on juhla ja vapaata, niin me painamme hommia urakalla. Silloin se ei useinkaan tunnu kovin kivalta. Onneksi sentään me "ei-hengellisen" työn tekijät saamme sunnuntaikorvaukset pyhätöistä.

Ei kommentteja: